Wie ben ik

Mijn naam is Remko Bot. Ik ben een professioneel hobby-fotograaf en werk onder de naam Stiefpaparazzi. De naam Stiefpaparazzi is de samenvoeging van stiefpapa en paparazzi.
Het eerste deel, stiefpapa, kreeg ik als koosnaam van de kinderen van mijn vriendin toen ik bij hun kwam wonen. Het tweede deel, paparazzi, verwijst naar het fotografengilde dat werkt voor de roddelbladen. (Paparazzi is oorspronkelijk afkomstig uit de film “La Dolce Vita” waarin de persfotograaf Paparazzo heet).

Mijn doel is de deelnemers en bezoekers van sportwedstrijden en evenementen een leuke en blijvende herinnering te kunnen geven in de vorm van een foto. Om dit te bereiken ga ik regelmatig op pad naar sportwedstrijden of wijk- en buurtfeesten. Tijdens mijn vakanties vind ik het ook leuk om de natuur te fotograferen.

Evenementen

Zodra ik weet waar ik ga fotograferen begin ik met plannen te maken. Belangrijk is de ruimte waar ik naar toe ga. Ik probeer van te voren al zoveel mogelijk te weten te komen over de locatie, de plaatsen waar ik wel en niet kan en mag lopen of zitten en de eventuele volgorde van optredens en dergelijke. Aan de hand van deze gegevens bepaal ik welke apparatuur ik meeneem en maak ik voor mezelf een draaiboek met plaatsen waar ik op bepaalde momenten wil zijn.

Zodra ik aankom op een locatie overleg ik eventueel met de organisatie en andere officials, zoals beveiliging of scheidsrechter, of ik mijn plannen kan uitvoeren. Geheel in tegenstelling tot Paparazzo, de fotograaf uit de film, die zeer opdringerig was tijdens het werk, probeer ik zoveel mogelijk onopvallend te werken.

Opdracht

Ook opdrachten neem ik aan. Ik probeer daar zoveel mogelijk aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen.

Momenteel werk ik regelmatig als sportfotograaf voor een regionaal weekblad. Daarvoor ga ik naar diverse sportvelden en zalen om verschillende sporten op allerlei niveaus te vereeuwigen. Maar ook een (sport)vereniging of een organisatie kan van mijn diensten gebruik maken.

Resultaat

Het eindresultaat van een dag of dagdeel fotograferen is natuurlijk een fotoserie.

Nadat ik de beste en leukste foto’s heb uitgezocht ga ik die, als dat nodig is, nog bewerken. Daarna stuur ik ze naar de opdrachtgever of zorg ik er voor dat de deelnemers de foto’s kunnen bekijken en eventueel kunnen kopen.